Concordia Student Housing

This residential hall for Concordia University is located as the first phase of a central city urban site. To accommodate future expansion, the building mass is conceived as simple building blocks that are allowed to ventilate providing light and air at common corridors as well as a central collection of interlocking gathering spaces culminating in a roof terrace. Situated along a major commercial street, the secondary street grid offsets from east to west, metering the spread of the building blocks and reinforcing urban alignments.

Typology Residential
Location Portland, OR
Client Urban Development Partners
Status Completed
Date 2016

Team

Architect Carrie Strickland, Bill Neburka
Team Member Don Lee
General Contractor Colas Construcion
Structural Engineer DCI
Photographer Joshua Jay Elliott
Civil Engineer Vigil-Agrimis
Landscape Architect Shapiro Didway Landscape Architecture
Envelope Consultant Richard Graves Waterproofing Consultant

Awards